Is CenteringZwangerschap iets voor jou? Ontdek het hier!

In het onderstaande overzicht zie je een verzameling onderwerpen.
Kies 3 onderwerpen die jij belangrijk vindt.

Zwangerschap

Bevalling

Kraamtijd

Eigen keuzes maken

Andere moeders
leren kennen

Partner/familie

Social media

Verloskundige

Gratis

Planbaar

Meer zorg

Organisatie van zorg

XX weetjes om te kiezen voor Centering

Zwangerschap

Wil jij gezonde keuzes maken tijdens de zwangerschap en weten op welke manier je invloed hebt op de groei en ontwikkeling van je baby? Wil je tips hoe je andere kinderen kunt betrekken bij de zwangerschap? Deel je graag ervaringen met anderen over de impact van jouw zwangerschap op relaties, je omgeving en je werk? Al deze en andere vragen die je hebt over de zwangerschap worden besproken tijdens Centering. Hierdoor heb je invloed op je eigen gezondheid en die van je baby.
#centering #zwangerschap #gezondheid

Bevalling

Welke houdingen zijn er mogelijk en hoe kun je omgaan met de pijn tijdens de bevalling? Wat heb je nodig, wie kan jou ondersteunen en waar wil je bevallen? Of misschien wil je het hebben over hoe je je andere kinderen voorbereid op de bevalling en wanneer je de oppas moet bellen? Alle onderwerpen die je graag wilt bespreken met betrekking tot de bevalling komen aan de orde. Tijdens de bijeenkomsten is hier alle tijd voor.
#centering #bevalling #gezondheid

Kraamtijd

Wil je een relaxte kraamweek? Door de voorbereiding en tips die je van anderen hoort is de kans dat je écht geniet van je kraamweek groter. Onderwerpen als hoe ziet die eerste week eruit? Wat kan ik aan voorbereiding doen en hoe kunnen anderen mij ondersteunen? Maar ook hoe kan ik mijn andere kinderen betrekken in die eerste periode en welke keuzes moet ik maken als ik weer ga werken? Alle onderwerpen die voor jou belangrijk zijn worden besproken!
#centering #kraamtijd #gezondheid

Eigen keuzes

Vind je het belangrijk om keuzes te maken die bij jou en je gezin passen? Centering is dé manier om keuzes te maken op basis van kennis en ervaringen van jezelf en van anderen. Omdat er meer tijd is, heb je de mogelijkheid om goed over keuzes na te denken en die met anderen te bespreken of te horen hoe andere zwangeren hun keuze maken.
#centering #eigenkeuzes #gezondheid

Andere moeders
leren kennen

Tijdens iedere bijeenkomst is er tijd om elkaar beter te leren kennen. Je kunt ervaringen uitwisselen, van elkaar leren en elkaar ondersteunen. Niet alleen leuk tijdens de zwangerschap, maar juist ook voor de tijd erna!
#centering #anderemoederslerenkennen #sociaal

Partner/familie

Je partner betrekken bij de zwangerschap? Bij Centering kan jouw partner, kinderen of iemand anders die voor jou belangrijk is gewoon mee naar de medische controles. En ook tijdens de rest van de bijeenkomst kunnen partners betrokken worden. Samen met de andere deelnemers bepaal je op welk moment.
#centering #partners #familie #sociaal

Social media

De meeste vrouwen houden ook buiten de bijeenkomst contact met elkaar via social media. Zo kun je dingen die je via social media leest delen met elkaar en in de groep bespreken. Hierdoor ben je breder geïnformeerd en kun je de keuzes maken die bij jouw situatie passen.
#centering #partners #socialmedia #sociaal

Verloskundige

Je hebt tijdens de bijeenkomsten meestal dezelfde verloskundige. Doordat er tijdens de Centering bijeenkomsten meer tijd is kan zij jou dus goed leren kennen en jij haar natuurlijk ook. Wil je ook graag de andere verloskundigen uit de praktijk leren kennen? Geef aan wat voor jou belangrijk is, dan zoeken we de optie die het beste aansluit.
#centering #partners #verloskundige #sociaal

Gratis

Bij de Centering bijeenkomsten krijg je 17 uur extra zorg. Je hoeft hier niet extra voor te betalen.
#centering #gratis #praktisch

Planbaar

Als je deelneemt aan Centering weet je vooraf op welke dagen en tijden de bijeenkomsten plaatsvinden. Je kunt dus vooraf al met je werkgever overleggen of oppas regelen. In het begin zijn de bijeenkomsten om de vier weken en aan het eind van je zwangerschap om de twee weken. Ook voor de Centering bijeenkomsten (zwangerschapscontrole) onder werktijd heb je recht op verlof.
#centering #planbaar #praktisch

Meer zorg

Tijdens de Centering bijeenkomsten is er meer tijd. Je krijgt 17 uur extra zorg waardoor er veel meer ruimte is om alle vragen die voor jou belangrijk zijn te bespreken. De vele tips en de positieve benadering zorgen voor minder stress waardoor je beter voorbereid bent op de tijd die gaat komen.
#centering #meerzorg #praktisch

Organisatie van zorg

Tijdens de Centering bijeenkomsten komen zowel de medische controles als informatie en het samen delen van ervaringen aan de orde. Het programma is hierdoor zo volledig dat je alles krijgt wat nodig is om goed voorbereid te zijn.
#centering #organisatievanzorg #praktisch

Meer weetjes ontdekken?

Overtuigd?

In een kwart van de praktijken in Nederland is het mogelijk om mee te doen aan het Centering programma.

Meld je aan voor een Centering meeting via de website of vraag er naar bij je verloskundige.