Het verhaal van Bart

Wij hebben een eigen bedrijf en sinds de geboorte van ons zoontje is ons leven erg veranderd. Eerst deden we alles samen en nu is Marieke voornamelijk aan het moederen en doe ik de zaak. We zijn niet tevreden over deze rolverdeling waardoor er veel spanningen zijn. In de Centering-bijeenkomsten bleek dit probleem bij meer stellen te spelen. Door dit bespreekbaar te maken en tips te krijgen van andere ouders in de groep is de taakverdeling evenwichtiger en zijn er minder spanningen. Dit is echt een meerwaarde van Centering.

Het is prettig dat de data van de bijeenkomsten ver vooruit gepland zijn, want nu kunnen wij geregeld samen naar de bijeenkomsten.

Tijdens de bijeenkomsten hebben we meer tijd dan bij een individueel bezoek aan het consultatiebureau. We kunnen daardoor beter aansluiten bij de wensen en vragen van de deelnemers

Het begeleiden van een Centering-groep geeft mij meer werkplezier en ik heb een intensiever contact met de ouders dan in mijn gewone werk als jeugdverpleegkundige.

Wist je dat…