Is CenteringOuderschap iets voor jou? Ontdek het hier!

In het onderstaande overzicht zie je een verzameling onderwerpen.
Kies 3 onderwerpen die jij belangrijk vindt.

Ontwikkeling van mijn kind

Eigen keuzes maken

Andere ouders leren kennen

Partner/opvoeders

Social media

Jeugdverpleegkundige/arts

Gratis

Planbaar

Meer zorg

XX weetjes om te kiezen voor Centering

Ontwikkeling van mijn kind

Wil jij weten op welke manier je een positieve invloed hebt op de groei en ontwikkeling van je kind? Wil je tips hoe je je aandacht kunt verdelen tussen je nieuwe baby en de andere kinderen? Deel je graag ervaringen met anderen over de impact die de geboorte heeft op je relatie, je omgeving en je werk? Al deze en andere vragen die je hebt over de opvoeding en groei van je kindje worden besproken tijdens CenteringOuderschap. Dit sterkt je in jouw rol als ouder en opvoeder.
#centering-ouderschap #ontwikkeling #gezondheid

Eigen keuzes

Vind je het belangrijk om keuzes te maken die bij jou en je gezin passen? Centering is dé manier om keuzes te maken op basis van kennis en ervaringen van jezelf en van anderen. Omdat er meer tijd is, heb je de mogelijkheid om goed over keuzes na te denken en die met andere ouders te bespreken en te horen hoe zij die keuzes maken.
#centering-ouderschap #eigenkeuzes #gezondheid

Andere ouders
leren kennen

Tijdens iedere bijeenkomst is er tijd om elkaar beter te leren kennen. Je kunt ervaringen uitwisselen, van elkaar leren en elkaar ondersteunen. Niet alleen leuk tijdens de zwangerschap, maar juist ook voor de tijd erna!
#centering-ouderschap #anderemoederslerenkennen #sociaal

Partner/familie

Wil je als ouders samen betrokken zijn bij de zorg voor je kindje? Bij CenteringOuderschap kunnen beide ouders, of iemand anders die een belangrijke rol vervult in de opvoeding, gewoon mee naar de Centering-bijeenkomst.
#centering-ouderschap #partners #familie #sociaal

Social media

De meeste ouders houden ook buiten de bijeenkomst contact met elkaar. Zo kun je dingen die je via social media leest delen met elkaar en in de groep bespreken. Hierdoor ben je breder geïnformeerd en kun je de keuzes maken die bij jullie passen.
#centering-ouderschap #partners #socialmedia #sociaal

Jeugdverpleeg­kundige/arts

De bijeenkomsten worden altijd begeleid door dezelfde jeugdverpleegkundige, assistent of jeugdarts. Jullie leren elkaar hierdoor goed kennen, wat zorgt voor een sfeer van vertrouwelijkheid waarin je veel met elkaar kunt bespreken.
#centering-ouderschap #partners #jeugdverpleegkundige #sociaal

Gratis

Het deelnemen aan CenteringOuderschap is gratis, net als het bezoeken van het consultatiebureau, want dit wordt betaald door de gemeente.
#centering-ouderschap #gratis #praktisch

Planbaar

CenteringOuderschap is op vastgestelde dagen en tijden. Deze zijn vooraf bekend tot het einde van het eerste jaar. Hierdoor kun je het bijtijds regelen op je werk en eventueel oppas regelen voor je andere kinderen.
#centering-ouderschap #planbaar #praktisch

Meer zorg

De Centering-bijeenkomsten duren twee uur per keer. Hierin komen zowel de medische controles als informatie en het samen delen van ervaringen aan de orde. Er is dus meer tijd dan in een individueel consult om de ontwikkeling van je baby en je gezin te bespreken, samen met de jeugdarts of verpleegkundige van het consultatiebureau.
#centering-ouderschap #meerzorg #praktisch

Meer weetjes ontdekken?

Overtuigd?

Bij een aantal jeugdgezondheidszorgorganisaties in Nederland is het mogelijk om mee te doen aan CenteringOuderschap.

Vraag ernaar op je consultatiebureau.